VBS Consult

Et lite reisebrev fra Reykjavik

Fredag 17.oktober satte vi nesen mot Reykjavik. Til stor glede var alle de påmeldte møtt opp og ingen sykdom eller andre uforutsette hindringer kom i veien for denne langhelgen på Island.

DSCN2002

På Keflavik fikk vi samlet gjengen fra Bergen og Haugesund/Oslo og tok buss inn til Den Blå Lagune hvor vi hadde et par timer til fullstendig avslapping. Dette er rekreasjon på sitt beste. Med 39 grader i vannet, kald øl og en neve gjørme i ansiktet kjenner vi ungdomskilden gjøre underverker for stive og støle kropper.

Glatte og fine i ansiktet og noen mer omtåket enn andre, satte vi oss på bussen igjen og dro til hotellet. CenterHotel Plaza ligger veldig sentralt ved Ingólfstorg. Perfekt beliggenhet med butikker og restauranter i umiddelbar nærhet.

En god gjeng bestemte seg for å spise tapas på kvelden. Dette ble en flott start på «mat-smakings-turen» som helgen utviklet seg til å bli.

Lørdags morgen dro nesten hele gjengen på Golden Circle tur. Her fikk de se Gullfoss, Tingvellir og Geysir. En flott opplevelse som er et «must» å få med seg når man er på Island.

DSCN2159Lørdagskveld spiste vi sammen på Laekjarbrekka hvor vi nøt en fantastik 3-retters middag.

Flere tok seg rundt på egenhånd og utforsket huler, jaktet etter nordlyset, red på islandshester, kjørte snøscooter, gikk på shopping og mye annet spennende. Det er utrolig mye å finne på, bare tid og penger setter en stopper for alt man har lyst å gjøre.

Søndag hadde vi bestilt «smaks-meny» på Grillmarkaðinn som betyr grillmarkedet. For en opplevelse dette skulle bli! Det var et fantastisk utvalg av små og smaksfulle retter. Her mesket vi oss med and, lam, fisk, hval og mye annet godt. Med stjerner i øynene smakte vi oss gjennom en forskjellige forretter, middagsretter og ikke minst desserter. Dette går inn i historien som noe av det ypperste vi har prøvd. DSC_0331-1